Eiken paneeltafel - opgedikt

Larix tafel - massief

Eiken tafel - vellingskant / verjongingskant

Eiken tafel - schuine velling verjonging

Eiken tafel - opgedikt massieve tafel

Eiken tafel - ingebouwd in landrover

Onze rechte tafels worden voornamelijk gemaakt van massief houten panelen van Europese Eik, maar wij hebben ze ook van andere houtsoorten zoals Essenhout en Beukenhout. De tafels bestaan uit een aantal lamellen die samen één sterk en mooi geheel vormen.

Omdat onze paneeltafels worden samengesteld uit verschillende lamellen, kunnen ze op bijna ieder formaat geleverd worden. Breder dan één meter is mogelijk, evenals lengten tot drie meter. Ook zijn er verschillende stijlen verkrijgbaar: met korte lamellen (vingerlas) en doorlopende lamellen.

Onze vingerlas panelen geven extra stevigheid aan de al robuuste panelen. Panelen met een vingerlas samenstelling kunnen daardoor ook gebruikt worden in badkamers, keukens en op andere plekken waar het hout vaak in contact komt met water.

Voor alle soorten rechte tafels, hoog of laag, hebben wij een passend en ruim assortiment zitmeubelen.

Een onmiskenbare trend voor 2020 is tafels met een Scandinavische, armgeschaafde vellingkant of verjonging. Nog niet overal verkrijgbaar, maar vanwege onze eigen productie bij ons al wel te bestellen. Ook uitvoeringen met zwart gebeitst hout, een andere woontrend voor aankomend jaar, zijn reeds leverbaar.

Onze ergonomische rechte tafels met vellingkanten (schuin teruglopende randen, ook wel verjonging genoemd) worden in Nederland door onze Oostenrijkse meubelmaker met de hand gemaakt, geïnspireerd door bekende Scandavische ontwerpers en ontwerpen. Deze rechte tafels lijken slank, maar zijn toch stevig en robuust.


Wat is een vellingkant of verjonging?

Een vellingkant is een afgeschuinde kant aan een bouw- of houtelement.

Een verjonging is een naar boven toe smaller wordend bouw- of houtelement.

In het geval van tafels spreken we over het algemeen over een verjonging, maar in de praktijk passen we beide technieken vaak gecombineerd toe.

Technische tekening verjonging hout


 

Vellingskant / verjoninging - design eiken tafel Scandinavisch

Huis&Wiers wonen facebook  Meer foto's kunt u ook bekijken in het album klantfoto's op Facebook

Uniek in ons assortiment zijn paneeltafels gemaakt van 'bevroren Eik' (frozen rings). In het hout van deze panelen zijn natuurlijke tekeningen te zien die ontstaan als het zó hard vriest, dat een boom meerdere maanden bevroren is. Mooie, lange witte ringen en golven lopen in de lengte door het hout heen.

De paneeltafels in ons assortiment zijn mooi, maar ook erg betaalbaar. Dat betekend dat er voor iedere portemonnee een tafelblad beschikbaar is. Onder onze paneeltafels kunnen diverse soorten houten en metalen onderstellen, waaronder enkele zeer betaalbare onderstellen.

Wij werken onze paneeltafels bij voorkeur af met speciale vloerolie. Maar ook het lakken of zelfs het onbehandeld laten van het hout is mogelijk. In onze showroom vindt u overal een voorbeeld van en we denken graag met uw mee.

Wilt u een eigen rechte tafel laten ontwerpen? Kijk dan op onze pagina over tafels op maat, of maak gebruik van ons contactformulier.

Bent u op zoek naar een ronde of ovale tafel? Kijk dan op onze pagina over ronde en ovale tafels. Zoekt u een tafel uit één stam? Kijk dan bij onze boomstamtafels.

Onze gidsen voor onderhoud, reiniging, garantie en voorwaarden vindt u hier.

 RECHTE TAFELS  
 Geschikt voor binnen:  JA
 Geschikt voor buiten:  DEELS
 Maatwerk mogelijk:  JA
 Unieke kenmerken:  BETAALBAAR, VEELZIJDIG, STERK