Ovale deurtafel - rustiek hout

Ronde tafel - massief eikenhout

Ronde tafel - middel - massief eiken

Ovale Ellips tafel - eikenhout - maatwerk

Ronde tafel - hoog barkrukken

Ronde tafels eiken en maatwerk onderstel

Onze ronde en ovale tafels worden voornamelijk gemaakt van massief houten panelen van Europese Eik. De tafels bestaan uit een aantal lamellen die samen één sterk en mooi geheel vormen.

Omdat onze ronde tafels worden samengesteld uit verschillende lamellen, kunnen ze op bijna ieder formaat geleverd worden. Standaardmaten zijn 80, 90, 100, 120, 130 en 140 centimeter rond, maar maatwerk voor andere maten voeren wij graag voor u uit. Onze ronde tafels met hoge(re) onderstellen zijn erg geschikt voor in de horeca, in kantines en winkels. Ronde tafels met hoge onderstellen laten zich weer goed combineren met onze stevige barkrukken. Voor onze 'lagere' ronde of ovale tafels hebben wij een ruim assortiment zitmeubelen.

Ronde en ovale tafels zijn erg geschikt als vergadertafels of directietafels, omdat alle personen 'gelijkwaardig' aan de tafel plaatsnemen. Dit zorgt voor een goede basis om te vergaderen of te overleggen. Denkt u maar eens aan de Arthurlegende van de Orde van de Ronde Tafel. Maar onze ronde en ovale tafels zijn natuurlijk ook net zo goed geschikt om aan te dineren of om een gezelschapsspel aan te spelen!

Onze ovale tafels zijn bijna altijd maatwerk. Samen met u maken wij een tekening, voor een ovale of ellipsvormige tafel. Onze maatwerk ovale tafels kunnen breder dan één meter en langer dan drie meter zijn! De afmetingen en de vorm van de tafel, die bepaalt u. En uw idee of ontwerp, werken wij uit in de praktijk. Veelal kennen onze ovale tafels een vellingkant (verjonging), waarbij de rand schuin terugloopt.

Huis&Wiers wonen facebook  Meer foto's kunt u ook bekijken in het album klantfoto's op Facebook


Wat is een vellingkant of verjonging?

Een vellingkant is een afgeschuinde kant aan een bouw- of houtelement.

Een verjonging is een naar boven toe smaller wordend bouw- of houtelement.

In het geval van tafels spreken we over het algemeen over een verjonging, maar in de praktijk passen we beide technieken vaak gecombineerd toe.


 

Ellips ovaal eiken tafel - spinpoot onderstel

Meer informatie over onze kleine ronde tafels vindt u op de pagina van bijzet- en salontafels. Uitgebreide informatie over onze rechte tafels vindt u hier.

Bent u op zoek naar een natuurlijke vorm, maar geen ronde of ovale tafel? In dat geval kunt u terecht op onze pagina over boomstamtafels.

Wilt u een eigen ronde, ovale of ellips tafel laten ontwerpen? Er is veel mogelijk, ook op het gebied van asymmetrische ronde vormen en gebolde ovale en ellipsvormige tafels zijn we u graag van dienst. Meer informatie vindt u op onze pagina over tafels op maat, of maak in geval vragen gebruik van ons contactformulier.

Onze gidsen voor onderhoud, reiniging, garantie en voorwaarden vindt u hier.

 RONDE / OVALE TAFELS  
 Geschikt voor binnen:  JA
 Geschikt voor buiten:  DEELS
 Maatwerk mogelijk:  JA
 Unieke kenmerken:  BETAALBAAR, VEELZIJDIG, STERK 

 

  Kleine ronde tafels - massief eiken